logo Finta Bewind 2023

De taken van een assistent-bewindvoerder

De taken van een assistent-bewindvoerder

Wat doet een assistent-bewindvoerder?

Ben jij administratief sterk en secuur? Dan is de functie assistent-bewindvoerder iets voor jou!

Als assistent-bewindvoerder ondersteun je één of meerdere bewindvoerders in hun werk. Hierdoor kan de bewindvoerder de cliënten zo goed mogelijk helpen.  

Samen met de bewindvoerder zorg je dus dat de financiën van een cliënt goed worden geregeld. Hiermee geef je iemand de kans op een toekomst zonder financiële zorgen!

Inhoud

1) Hoe gaat het werk van een assisten-bewindvoerder in de praktijk?

Een bewindvoerder vertegenwoordigt een grote groep mensen. Van al deze mensen worden de financiën, verzekeringen en nog veel meer beheerd. Dit brengt veel taken met zich mee. De bewindvoerder houdt het overzicht over al dit werk.

Als assistent-bewindvoerder ga je samen met de bewindvoerder de taken verdelen. Er zijn enkele taken die alleen een bewindvoerder mag doen, maar er zijn ook veel taken die je als assistent mag oppakken.

Een paar voorbeelden van taken die je als assistent-bewindvoerder uitvoert:

  • Aanvragen doen bij instanties, zoals bijstand of een toeslag
  • Verzekeringen en abonnementen afsluiten of stopzetten
  • Het voorbereiden van bewijsstukken, belastingaangiften en verslaglegging
  • Afhandelen van de (administratieve) post van de cliënt
  • Contact met cliënten, hulpverleners en schuldeisers
  • Het verzamelen van de juiste gegevens om een cliënt zo goed mogelijk te helpen
Jouw administratieve vaardigheden, communicatie skills en netheid kun je hier dus helemaal in kwijt!
werk van een assistent-bewindvoerder

2) Bijdrage aan de samenleving

Bewindvoering is er voor mensen met financiële problemen én voor mensen met geestelijke of lichamelijke problemen. Dit zijn vaak kwetsbare mensen. Als assistent-bewindvoerder draag je een belangrijk steentje bij in het samen zaken goed regelen. Zijn de financiën goed geregeld? Dan geef je mensen rust en stabiliteit terug in hun leven. Zo geven we iedereen in onze samenleving de kans die ze verdienen.

3) Hoe wordt je assistent-bewindvoerder?

Iedereen met een MBO-4, HAVO of VWO diploma mag assistent-taken uitvoeren. Maar vaak wordt er minimaal een sociale of juridische MBO-4 opleiding gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan Juridisch Administratief Medewerker of Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening.
Ook de HBO-opleidingen Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening en Social Work sluiten goed aan op een baan als assistent-bewindvoerder.
Ook kan je een leergang of cursus tot (assistent) bewindvoerder volgen.

Na enkele jaren werkervaring als assistent-bewindvoerder kan je doorgroeien naar de functie van bewindvoerder. De ervaring die je opbouwt als assistent maakt van jou een goede bewindvoerder die op de hoogte is van alle regels, wetten en regelingen.

4) Assistent-bewindvoerder bij Finta

Bij Finta werken we samen aan het goed regelen van zaken van onze cliënten. Dat doen bewindvoerders en assistent-bewindvoerders in een goede en leuke samenwerking. Ook bieden wij gemotiveerde assistent-bewindvoerders graag de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en door te groeien.

Lijkt het jou leuk om hier onderdeel van uit te maken? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Finta

Onze ervaren bewindvoerderswerken samen met jou om je financiën op orde te krijgen of te houden. Waarom? Om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Samen zorgen we ervoor dat zaken goed geregeld zijn!

Meer informatie over bewindvoering

Bewindvoering klinkt misschien moeilijk, maar in de praktijk valt het mee. Via ‘Vragen over bewindvoering’ vind je meer informatie over bewind. Of neem vrijblijvend contact met ons op, voor advies voor jouw situatie.