Finta Bewind en mentorschap - samen zaken goed regelen

Finta bewind - Hulpverlener verhaal - Astrid - Frion

Bewind en mentorschappen via Finta

Hallo ik ben Astrid, werkzaam bij Frion als persoonlijk ondersteuner. Ik werk nu ongeveer 2 jaar samen met Finta Bewind. Dit doen wij zowel voor Mentorschappen als voor Bewindvoering.

4/5

“De korte lijntjes zorgen ervoor dat wij graag samenwerken met Finta voor mentorschappen en bewind”

Doorverwijzen met een goed gevoel

We verwijzen mensen met een goed gevoel door aan Finta Bewind. Dit doorverwijzen doen we op basis van onze ervaring. Wanneer er nieuwe mensen komen waar een bewindvoerder of mentor nodig is geven we altijd aan dat we goede ervaringen hebben met Finta Bewind. Daar draait het immers om. Als de huidige ervaringen goed zijn verwijzen wij ook met een goed gevoel door.

Fijn contact en korte lijntjes

Wij kiezen voor de samenwerking met Finta Bewind omdat we de manier van contact hebben erg op prijs stellen. Ze antwoorden snel op email en telefoon, zijn laagdrempelig bereikbaar en handelen vragen snel en professioneel af. Waar nodig stellen ze kritische vragen en samen houden we korte lijntjes in het voordeel van onze gezamenlijke cliënten.  We hoeven niet voor elke cliënt contact met een andere partij te zoeken die weer een andere manier van werken hebben.

Afspraak is afspraak

Afspraak is afspraak dat is wat we merken bij Finta. Wij hebben met name contact met Kim (mentor) en Marije (bewindvoerder). Het is fijn om de mensen met wie je contact hebt te kennen en te weten wie je aan de lijn krijgt. Ze komen regelmatig even langs als dat nodig is.  Zij kennen onze cliënten ook. Die zijn geen nummer maar we praten over mensen. En dat is fijn. Als ik een vraag heb over Mw. … dan krijg ik ook een antwoord afgestemd op de situatie van die mevrouw.

De juiste achtergrond voor mentorschappen

Aangaande de begeleiding werkt het prettig dat Finta voor ons een vast aanspreekpunt voor mentorschap en bewindvoering heeft. Ook vind ik het prettig dat onze huidige mentor (Kim) een achtergrond heeft in de zorg. Dat maakt dat ze de juiste vragen stelt over de inhoud van de zorg. Daarmee merk je dat ze betrokken is bij de cliënten maar ook geïnteresseerd is en het beste met ze voor heeft.

Bij deze keuze voor een bewindvoerder of mentor moet er ook een klik zijn tussen mentor en de cliënt zelf, dat is mijns inziens belangrijk. Mensen van Finta vragen, doordat ze echt betrokken zijn, door. Ook gaan ze in gesprek met de begeleiding van de cliënten om te horen wat zij ergens van vinden. Wij  kennen de cliënt soms al langere tijd en dit nemen ze ook mee in de besluitvorming. Het is fijn dat ze zo ook onze expertise meenemen in de besluitvorming. En ook de mening van de cliënt nemen ze mee om tot een goede beslissing te komen waar iedereen achter kan staan.

Waarom ik Finta Bewind aan iedereen kan aanraden

Ik zou Finta zelf 4 sterren geven. Uiteraard is er overal altijd ruimte voor verbetering. Maar Finta is zeker een partner waar we met plezier mee samenwerken. Voor alle mensen die twijfelen of op het punt staan met Finta te gaan samenwerken wil ik zeggen dat het een betrouwbare keuze is. Mochten er twijfels zijn spreek ze dan uit. Finta staat in onze ogen altijd open voor feedback en als je ergens tegenaan loopt is er altijd ruimte om dit te bespreken. Ook hiervoor zijn ze goed te bereiken!

Binnen 24 uur contact

Binnen 24 uur hebben we contact om je situatie door te spreken en een afspraak voor bewindvoering te maken. Geen lange wachttijden of onzekerheid of we wel contact opnemen.

Binnen 7 dagen een afspraak

Omdat we begrijpen dat je niet lang wilt wachten op bewindvoering maken wij binnen 7 dagen een persoonlijke afspraak om jouw situatie door te spreken.

Persoonlijke kennismaking

De keuze voor een bewindvoerder is en belangrijke keuze. Daarom wil je weten met wie je te maken hebt. Wij maken een persoonlijke afspraak met je waar we elkaar leren kennen.

Vertrouwd bewind

Wij worden jaarlijks door een auditor en de rechtbank gecontroleerd op onze kwaliteit. Je kunt je dus met een gerust hart aanmelden.

Ik wil meteen contact over bewindvoering

Kunnen we je helpen? Vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Stel je vragen over Bewindvoering, Mentorschap, Budgetbeheer, Curatele. Ook voor hulpverleners.

Bij het versturen van dit formulier geef ik aan akkoord te gaan met de Privacy verklaring en Disclaimer van Finta Bewind.
Waarom kiezen voor bewindvoering bij Finta Bewind?