Finta Bewind en mentorschap - samen zaken goed regelen

Finta bewind - Hulpverlener verhaal - Annerieke van Dongen - Noorderboog

Goed contact met Finta

Ik ben Annerieke van Dongen en werk bij Noorderboog als maatschappelijk werker en cliëntondersteuner (Wmo Meppel). Ik doe dit werk al jaren met veel plezier en ben een echte netwerker en verbinder. Tijdens mijn werk heb ik contact met veel netwerkpartners waarmee ik prettig samenwerk. Zo heb ik ook goed contact met Finta in Meppel.

4.5/5

“Ze zijn zakelijk waar nodig en sociaal waar het kan. Dat is erg prettig.”

Financieel veilig ouder worden

Finta Bewind ken ik inmiddels al ruim 5 jaar van hun werkzaamheden als bewindvoerder en mentor voor gezamenlijke cliënten. Ook zit ik vanuit Noorderboog samen met Finta (met Kim als vertegenwoordiger) in de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden.

Samen pakken we het hele voortraject op

Wij hebben vanuit Noorderboog regelmatig te maken met mentorschappen en met bewindvoering en vragen deze soms ook aan. Bijvoorbeeld wanneer de familie niet meer in beeld is of wanneer er sprake lijkt van o.a. financieel misbruik. Vaak treden we dan in contact met Finta om te kijken waar zij kunnen helpen. We pakken dan gezamenlijk het hele voortraject op om uiteindelijk te komen tot wettelijke vertegenwoordiging. Het is erg prettig dat Finta Bewind hierin zo goed meedenkt. Ze zeggen niet wat we eerst moeten doen om aanspraak te maken op hun hulp maar zijn meteen beschikbaar en bereikbaar.

Afspreken en samen de casus doorspreken

Een van de voordelen die wij zien van Finta is dat fysiek overleg altijd mogelijk is. Vaak spreken we even af om een casus door te spreken en te overleggen. Deze korte lijntjes ervaren we als een groot voordeel van onze samenwerking. Het contact is laagdrempelig en ze denken goed mee. Sommige dingen die opgepakt moeten worden liggen tussen beide partijen in qua verantwoordelijkheid. Samen afspraken maken staat dan voorop en dit is een beetje geven en nemen.

Zakelijk waar nodig en sociaal waar het kan

Finta Bewind is telefonisch goed bereikbaar. Wanneer ik mail krijg ik snel een reactie en ik word snel terug gebeld. Daarnaast zijn ze bereid een stapje meer te zetten in het belang van de cliënt. Ze zijn dus zakelijk waar nodig en sociaal waar het kan. Dat is erg prettig. Als ik Finta zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat het een betrouwbare, laagdrempelige partner is. Waarbij iedereen serieus kijkt naar de mogelijkheden en onmogelijkheden en waar je altijd goed te woord wordt gestaan. Ook als mijn contactpersoon er even niet is staat er altijd een collega klaar om het over te nemen en in het dossier te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Waarom ik Finta Bewind aan iedereen kan aanraden

Ik kan Finta Bewind aanraden als partij om mee samen te werken. Met de uitvoering van zowel bewindvoering als mentorschappen hebben wij goede ervaringen. Ze houden zich aan de regels maar zijn niet star en zijn in staat als wettelijk vertegenwoordiger maatwerk te leveren.

Binnen 24 uur contact

Binnen 24 uur hebben we contact om je situatie door te spreken en een afspraak voor bewindvoering te maken. Geen lange wachttijden of onzekerheid of we wel contact opnemen.

Binnen 7 dagen een afspraak

Omdat we begrijpen dat je niet lang wilt wachten op bewindvoering maken wij binnen 7 dagen een persoonlijke afspraak om jouw situatie door te spreken.

Persoonlijke kennismaking

De keuze voor een bewindvoerder is en belangrijke keuze. Daarom wil je weten met wie je te maken hebt. Wij maken een persoonlijke afspraak met je waar we elkaar leren kennen.

Vertrouwd bewind

Wij worden jaarlijks door een auditor en de rechtbank gecontroleerd op onze kwaliteit. Je kunt je dus met een gerust hart aanmelden.

Ik wil meteen contact over bewindvoering

Kunnen we je helpen? Vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Stel je vragen over Bewindvoering, Mentorschap, Budgetbeheer, Curatele. Ook voor hulpverleners.

Bij het versturen van dit formulier geef ik aan akkoord te gaan met de Privacy verklaring en Disclaimer van Finta Bewind.
Waarom kiezen voor bewindvoering bij Finta Bewind?