Finta Bewind en mentorschap - samen zaken goed regelen

Finta Bewind - Klantverhaal

Bewindvoering gaf me de rust en ruimte om met mezelf aan de slag te gaan.

Mijn naam is Anneloes, ik ben 29 jaar en woon in Meppel. Ik sta  vrijwillig onder bewindvoering bij Finta Bewind. Ik sta nu een jaar of 7 onder bewind.

5/5

“Ik geef Finta Bewind 5 sterren. Ze staan altijd voor je klaar als je een vraag hebt.”

Rust in mijn leven dankzij bewindvoering

Mijn bewind begon ongeveer een jaar of 7 geleden. Ik was op een punt in mijn leven dat het psychisch helemaal niet goed ging met me. In die periode heeft mijn begeleider vanuit het GGZ verschillende opties bekeken om wat rust terug te krijgen in mijn leven. Een ervan was de optie bewindvoering. Mijn begeleider heeft contact gelegd met Finta Bewind. Hij had meerdere cliënten die gebruik maakten van deze dienstverlening en had prettige ervaringen met hen.

Na een moeizame start eindelijk verlichting

In het begin was het allemaal erg moeizaam. Het bleek veel moeilijker dan ik eerst had gedacht om de controle uit handen te geven. Geld en uitgaves zijn vrij persoonlijk en om dat uit handen te geven aan een vreemde was erg lastig. Ik had behoorlijk wat argwaan en probeerde alles te controleren. Na een paar maanden begon dit te veranderen. Er kwamen geen ‘slecht nieuws’ brieven meer en ik had al een tijdje geen deurwaarder meer gezien. De huur werd betaald. Het licht brandde nog steeds. Er werden zelfs schulden afbetaald. Hiermee kwam de rust waar ik op had gehoopt.

Alle schulden zijn weg en ik heb zelfs een spaarrekening

7 jaar later en ik ben ontzettend blij met Finta. Al mijn schulden zijn weg en ik heb een spaarrekening. Ik heb eerlijk nog nooit zoveel geld gehad en dat geeft een fijn gevoel. Als ik iets extra’s nodig heb voor hobby’s of cadeautjes, dan kan dat altijd. Het voelt goed om na jarenlange steun van familie nu ook iets terug te kunnen doen. Mijn enige zorg in de week is wat ik ga eten, ik heb veel meer opties nu en dat is lastig kiezen af en toe.

Om hier samen met Finta te komen was een proces. Een combinatie tussen het zien van resultaten en het leren kennen van mijn bewindvoerder. Zij is door alles heen heel rustig gebleven en heeft mij zo goed als mogelijk te woord gestaan. Aan haar reacties kon ik soms wel merken dat het voor meer mensen lastig is in de opstart. Ik heb een herstel gesprek met haar kunnen hebben nadat de opstart voorbij was en ik meer rust kreeg. Dit was prettig, want als ik terugkijk op die periode, dan weet ik dat ik nare dingen heb gezegd. Het voelde goed om daarop terug te kunnen komen en excuses aan te bieden. Hierna konden we echt vooruit en verliep de samenwerking heel prettig.

Geld is een stressfactor

Bewindvoering heeft mij de rust en ruimte kunnen geven die ik nodig had om met mezelf aan de slag te gaan. Ik zit nu nog steeds in therapie en maak goede stappen vooruit! Ik geloof dat dat veel moeilijker was geweest als geldzorgen nog een deel uit maakte van mijn leven. Ik had geen duidelijk beeld van hoe bewindvoering moest zijn. Ik wist alleen dat ik het zelf niet meer kon. Ik hoopte op rust en dat is zeker waar geworden. Een gezonde spaarrekening had ik niet durven dromen maar is toch gebeurd!

Geld is een ongelooflijke stress factor. Het kan zwaar wegen in persoonlijke relaties. Maar het weegt natuurlijk ook op jezelf. Het kan lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Een zorg die iedere maand weer opnieuw begint. En als je eenmaal in een spiraal van schulden komt dan is het heel lastig om daar zelf uit te klimmen. Toegeven naar jezelf dat je hulp nodig hebt is erg lastig. Vooral bij zoiets persoonlijks als financiën. Hoe graag ik ook het overzicht had willen kunnen bewaren, ik was psychisch niet in staat om het hoofd boven water te houden. Geld problemen hingen als een blok aan mijn been. Het losmaken van dat blok was een gevecht. Maar nu kan ik vooruit en aandacht besteden aan mijn eigen stabiliteit.

Waarom ik Finta Bewind aan iedereen kan aanraden

De medewerkers van Finta bewind zijn stuk voor stuk aardige en begripvolle mensen die heel graag willen helpen. Wat voor mij een blok was, leek voor hen een eitje. De prijs kan best afschrikken, want je hebt immers al geldproblemen. Maar ook hier is hulp voor! Doordat ik een laag inkomen had, kon ik aanspraak maken op hulp van Sociale Zaken van de gemeente. Zij hebben een pot waarmee ze je kunnen helpen betalen voor bewind voering. Als het aan mij ligt blijf ik voorlopig bij Finta Bewind onder bewind staan. Het leven is een stuk fijner zonder die stress.

Binnen 24 uur contact

Binnen 24 uur hebben we contact om je situatie door te spreken en een afspraak voor bewindvoering te maken. Geen lange wachttijden of onzekerheid of we wel contact opnemen.

Binnen 7 dagen een afspraak

Omdat we begrijpen dat je niet lang wilt wachten op bewindvoering maken wij binnen 7 dagen een persoonlijke afspraak om jouw situatie door te spreken.

Persoonlijke kennismaking

De keuze voor een bewindvoerder is en belangrijke keuze. Daarom wil je weten met wie je te maken hebt. Wij maken een persoonlijke afspraak met je waar we elkaar leren kennen.

Vertrouwd bewind

Wij worden jaarlijks door een auditor en de rechtbank gecontroleerd op onze kwaliteit. Je kunt je dus met een gerust hart aanmelden.

Ik wil meteen contact over bewindvoering

Kunnen we je helpen? Vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Stel je vragen over Bewindvoering, Mentorschap, Budgetbeheer, Curatele. Ook voor hulpverleners.

Bij het versturen van dit formulier geef ik aan akkoord te gaan met de Privacy verklaring en Disclaimer van Finta Bewind.
Waarom kiezen voor bewindvoering bij Finta Bewind?