logo Finta Bewind 2023

Finta bewind - Klantverhaal

Al ruim 1 jaar uit bewind. Enorm geholpen door Finta Bewind.

Hallo ik ben Daniël, 32 jaar en ik kom uit Enschede. Ik sta inmiddels al ruim 1 jaar niet meer onder bewind bij Finta Bewind. Ik doe het weer zelfstandig dankzij de hulp van Finta.

4.7/5

“Ik geef Finta Bewind een 9,5. Na 4 jaar sta ik weer op eigen benen.”

Een vriendin adviseerde Finta Bewind

Ongeveer 6 jaar geleden kwam ik bij de stadsbank onder bewind vanwege schulden. Ik werk altijd hard maar ben toch in de problemen geraakt waarna ik via via bij de stadsbank terecht ben gekomen. Dit beviel me niet goed. Een vriendin van me zat destijds al bij Finta Bewind en daar was ze erg blij mee. Ze adviseerde me om eens met Finta in gesprek te gaan.

Het voelde als thuiskomen

Het eerste gesprek heb ik als zeer prettig ervaren. Dit gesprek met Petra voelde een beetje als thuiskomen. Iemand die echt oprecht wil helpen. Ik kan dit het beste omschrijven als een moedergevoel. Iemand die zich over je ontfermt en samen met jou ervoor zorgt dat het goed komt. De keuze voor mij om over te stappen was dus een makkelijke keuze. De ervaring van die vriendin en het gesprek hebben uiteindelijk de doorslag gegeven.

Je voelt je echt gelijkwaardig

Het bewind zelf is, zoals het volgens mij meestal gaat, gegaan met ups en downs. Soms begrijp je elkaar even niet maar ik heb het contact met Wiggele en Petra altijd als erg prettig ervaren. Ik heb me altijd gelijkwaardig gevoeld tijdens het bewind. Nooit gaven ze me het gevoel dat ik dom ben dat ik in deze situatie ben gekomen en ik heb nooit een negatief gevoel gehad bij ze.

Dankzij het bewind ben ik veel sneller uit de schulden gekomen. Ze pakten meteen door op een WSNP-traject. En tijdens het bewind is de begeleiding altijd goed geweest. Het contact liep goed. Ik werk in ploegendiensten dus telefonisch contact was soms lastig maar ik kreeg altijd binnen 24 uur en vaak sneller antwoord op mijn mail. Hierin werkten we goed samen.

Van bewind naar zelfstandigheid

Vooraf had ik geen verwachtingen over bewindvoering maar het is mij toch erg meegevallen. Toen het allemaal een keer liep ging het ook gewoon soepel allemaal. We hadden af en toe contact maar ik vertrouwede op Wiggele dat alles goed kwam en ik kon mijzelf ook goed redden. Het was niet zo dat Finta steeds iets van me wilde. Het liep gewoon allemaal.

Na 4 jaar bewind was ik schuldenvrij. Het jaar daarvoor ben ik al met Wiggele in contact geweest om alles weer zelfstandig op te pakken. Hier heeft Finta altijd erg goed in meegewerkt. We zijn begonnen met de stap van weekgeld naar maandgeld. Hiermee kreeg ik weer een goed gevoel met het goed beheren van mijn geld gedurende een maand. De begeleiding hierin was altijd goed. Een tijdje later hebben we alles omgezet en is het bewind opgeheven.

Ik kan altijd op ze terugvallen

Toen ik zelfstandig ging kon ik Wiggele altijd bereiken voor vragen en ik weet zeker dat ik nu, een jaar nadat ik uit bewind ben, de mensen van Finta nog steeds kan bellen als ik vragen heb of hulp nodig heb. Dat geeft echt een goed gevoel.

Waarom ik Finta Bewind aan iedereen kan aanraden

Tegen mensen die twijfelen om de stap naar bewindvoering te zetten wil ik zeggen: zet je trost opzij en neem die stap! Het is het echt waard om niet meer te leven met stress over wie er aan de deur komt of welke post er in de brievenbus valt. Ook ben je dan af van je zorgen of je de maand wel haalt met je geld. Ik kan mijn eigen leven nu weer oppakken met mijn eigen geld.

Ik zie mijn toekomst weer rooskleurig in en ben blij dat Finta Bewind mij heeft geholpen en als ik met mijn verhaal ook maar 1 iemand over de streep kan trekken de stap te zetten om in bewind te gaan dan is het mij dat meer dan waard. Ik ben trots dat ik de stap heb durven zetten en dat ik nu weer op eigen benen sta.

Binnen 24 uur contact

Binnen 24 uur hebben we contact om je situatie door te spreken en een afspraak voor bewindvoering te maken. Geen lange wachttijden of onzekerheid of we wel contact opnemen.

Binnen 7 dagen een afspraak

Omdat we begrijpen dat je niet lang wilt wachten op bewindvoering maken wij binnen 7 dagen een persoonlijke afspraak om jouw situatie door te spreken.

Persoonlijke kennismaking

De keuze voor een bewindvoerder is en belangrijke keuze. Daarom wil je weten met wie je te maken hebt. Wij maken een persoonlijke afspraak met je waar we elkaar leren kennen.

Vertrouwd bewind

Wij worden jaarlijks door een auditor en de rechtbank gecontroleerd op onze kwaliteit. Je kunt je dus met een gerust hart aanmelden.

Ik wil meteen contact over bewindvoering

Kunnen we je helpen? Vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Stel je vragen over Bewindvoering, Mentorschap, Budgetbeheer, Curatele. Ook voor hulpverleners.

Bij het versturen van dit formulier geef ik aan akkoord te gaan met de Privacy verklaring en Disclaimer van Finta Bewind.
Waarom kiezen voor bewindvoering bij Finta Bewind?