Finta Bewind en mentorschap - samen zaken goed regelen

De Hulplijn, voor vragen over Bewind en mentorschap.

Heb je vragen over bewindvoering en/of mentorschap? Of wil je graag eens spreken met een expert? Neem dan contact op met onze hulplijn. Wij bieden professionele ondersteuning en advies voor zowel hulpverleners als familieleden die te maken hebben met bewindvoering en mentorschap. Onze deskundigen staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in het proces. Of het nu gaat om praktische tips, advies tijdens de aanvraag of om te bespreken waar je als familie tegenaan loopt, wij zijn hier om je te helpen. Bel ons vandaag nog en zet de eerste stap naar heldere en zekere begeleiding in bewindvoering en mentorschap.

Hulpverleners en familie bewindvoering en mentorschap

0522- 784888 | Geen lange wachttijden

Wij begrijpen dat je als hulpverlener, instantie of familielid graag snel antwoord wilt. Daarom hebben we een speciale hulplijn waar je snel geholpen wordt. Bel 0522-784888 of mail naar info@fintabewind.nl en stel ons je vraag.

Voor wie is de hulplijn?

Familieleden

Als betrokken familie neem je vaak de zorg en financiën op je van andere familieleden. In de praktijk kan dit soms lastig zijn. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Hulpverleners

Hoe kun je jouw cliënt nou het beste informeren in een gesprek over bewind en mentorschap? Bel ons gerust voor, na of tijdens jouw gesprek en de stel de vragen aan onze experts. Dan helpen we jou om het gesprek goed aan te gaan,.

Instanties

Heb je te maken met een complexe casus? Ook gemeenten en andere instanties weten ons te vinden met hun vragen, of om een casus te bespreken.

FAQ, veel gestelde vragen.

Bewindvoering is een juridische beschermingsmaatregel bedoeld om mensen te beschermen die niet in staat zijn hun financiële zaken zelfstandig te beheren, vaak vanwege een lichamelijke, psychische aandoening of het hebben van problematische schulden.  

Mentorschap is een juridische beschermingsmaatregel voor mensen die door hun situatie niet goed in staat zijn om persoonlijke, niet-financiële beslissingen te nemen, zoals beslissingen over verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding.

Een bewindvoerder of mentor kan worden aangevraagd door de betrokkene zelf, hun partner, familieleden tot in de vierde graad, door een zorginstelling en het college van Burgermeester en Wethouders. 

De kosten voor een bewindvoerder of mentor worden doorgaans betaald uit het vermogen van de betrokkene. Als de betrokkene een laag inkomen heeft, kan er soms een vergoeding worden aangevraagd bij de gemeente. 

Als hulpverlener kun je samenwerken met een bewindvoerder door regelmatig te communiceren over de financiële situatie en behoeften van de betrokkene, en door relevante informatie te delen die de financiële besluitvorming kan beïnvloeden. 

Ondersteuning bieden kan door de cliënt te informeren over zijn rechten en plichten onder bewind of mentorschap, door hem te helpen bij het onderhouden van contact met de bewindvoerder of mentor, en door hem te ondersteunen bij het uitdrukken van zijn wensen en behoeften. 

Organisaties die op ons vertrouwen
Zwolle bewind en mentorschap
Gemeente
Zwolle

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze dienstverlening?

Wij geven regelmatig presentaties aan bedrijven en instellingen over wat bewindvoering en mentorschap inhoudt. We informeren hierbij verschillende partijen waaronder: persoonlijk begeleiders, managers, familieleden, bewoners van instellingen en gemeenten. Ook een afspraak maken voor jezelf of je team?

Op de hoogte van al het nieuws

Wil je als hulpverlener op de hoogte blijven van al het nieuws van Finta? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hier delen we met enige regelmaat nieuwtjes en handige tips uit ons vakgebied. Ook delen we hier nieuws en ontwikkelingen binnen ons bedrijf.