Bewindvoering

Kun jij je financiën, om wat voor reden dan ook, niet meer overzien? Of is iemand in je omgeving niet of niet meer in staat zijn of haar eigen financiën te regelen? Dan is bewindvoering mogelijk een oplossing. Finta Bewind denkt graag met je mee.

Bewindvoering in Nederland

Binnen 24 uur contact

Binnen 24 uur hebben we contact om je situatie door te spreken en een afspraak voor bewindvoering te maken. Geen lange wachttijden of onzekerheid of we wel contact opnemen.

Binnen 7 dagen een afspraak

Omdat we begrijpen dat je niet lang wilt wachten op bewindvoering maken wij binnen 7 dagen een persoonlijke afspraak om jouw situatie door te spreken.

Persoonlijke kennismaking

De keuze voor een bewindvoerder is en belangrijke keuze. Daarom wil je weten met wie je te maken hebt. Wij maken een persoonlijke afspraak met je waar we elkaar leren kennen.

Vertrouwd bewind

Wij worden jaarlijks door een auditor en de rechtbank gecontroleerd op onze kwaliteit. Je kunt je dus met een gerust hart aanmelden.

Ik wil meteen contact over bewindvoering

Kunnen we je helpen? Vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Stel je vragen over Bewindvoering, Mentorschap, Budgetbeheer, Curatele. Ook voor hulpverleners.

Bij het versturen van dit formulier geef ik aan akkoord te gaan met de Privacy verklaring en Disclaimer van Finta Bewind.

Bewindvoering: ‘niets anders dan een financiële maatregel’

Bewindvoering, bewind, beschermingsbewind of onderbewindstelling is allemaal hetzelfde. Het is niets anders dan een financiële maatregel dat opgelegd kan worden door de rechter, wanneer jij, of iemand in jouw omgeving, zijn of haar financiële handelingen niet meer kan overzien. Onder bewind gesteld worden kan dan rust in je leven brengen doordat je financiële situatie stabiel gemaakt wordt door Finta bewind.

Geen zorgen meer over inkomsten en uitgaven: ‘Ga voor een gelukkig leven’

Financiële problemen kunnen voorkomen als je lichamelijke of psychische dan wel sociale problemen hebt. Dit zijn dingen die in alle lagen van de bevolking voor komen. Hoewel het soms erg vervelend kan zijn is bewindvoering een uitstekende oplossing als je hier mee te maken hebt. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over inkomsten en uitgaven. Je kunt je dus volledig richten op  het werken aan jezelf. De ervaring leert dat mensen zonder financiële zorgen meer tijd hebben om aan zichzelf te werken. Hierdoor worden ze gelukkiger en met minder zorgen waardoor ze ook in de maatschappij weer beter mee kunnen draaien. Bewindvoering is dus een oplossing!

Wie kunnen er allemaal bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering kan door iemand anders van je familie, vrienden of in je kennissenkring aangevraagd worden, maar dit kan ook door een instantie gebeuren. Uiteraard kun je zelf ook aangeven dat je hier behoefte aan hebt. Wat Finta Bewind ook vaak meemaakt is dat ouders een aanvraag voor hun kinderen doen.

Bewindvoering, puur financieel

De bewindvoerder beslist niet alleen over financiële zaken maar ook over het beheer van je goederen. Het is echter niet altijd nodig om alle goederen onder het bewind te stellen. Dit dient dan echter wel goed beschreven te worden in de aanvraag. Iemand die onder bewind staat blijft echter altijd handelingsbekwaam. Je mag dus zelf beslissen over je testament en medische behandelingen zolang je zelf kunt overzien waar het over gaat. Finta Bewind respecteert dit en moedigt dit ook aan.

Ben je normaal prima in staat om je financiën te regelen maar bouw je toch schulden op dan is budgetbeheer wellicht iets voor jou.

Waarom kiezen voor bewindvoering bij Finta Bewind?

Weer op eigen benen

Rated 5 out of 5
di, 5 april , 2022

Ik geef Finta Bewind een 9,5. Na 4 jaar sta ik weer op eigen benen

Daniel - Enschede

Goede samenwerking

Rated 5 out of 5
do, 31 maart , 2022

Wij zijn erg blij met Finta Bewind en de samenwerking gaat altijd met respect. De communicatie is goed en wij raden Finta Bewind bij iedereen aan.

Karin en Jasper

Ze staan altijd klaar als je een vraag hebt

Rated 5 out of 5
di, 29 maart , 2022

Ze staan altijd klaar als je een vraag hebt. Er wordt snel en professioneel gereageerd op e-mails. Ze zijn betrokken met de situatie en denken actief mee in oplossingen.

Anneloes uit Meppel