Bewindvoering bij schulden

Een veel voorkomende reden om onder bewind te komen is als je schulden hebt.  Wanneer je zelf het overzicht hierover niet meer hebt dan worden schulden vaak alleen erger. Het kan zijn dat een instantie (woning stichting, begeleid wonen, gemeente etc.) je vraagt om een bewindvoerder te zoeken om jouw geldzaken over te nemen.

schulden en problemen met ouders

Onder bewind met schulden?

Wanneer je schulden opbouwt en zaken zoals huur, zorgverzekering en gas/water/licht niet meer kunt betalen kan het zijn dat een betrokken partij je doorstuurt naar je gemeente of vraagt een bewindvoerder te nemen. Je komt dan bijvoorbeeld bij ons terecht.

Geen zorgen meer over inkomsten en uitgaven: ‘Ga voor een gelukkig leven’

Financiële problemen kunnen voorkomen als je lichamelijke of psychische dan wel sociale problemen hebt. Dit zijn dingen die in alle lagen van de bevolking voor komen. Hoewel het soms erg vervelend kan zijn is bewindvoering een uitstekende oplossing als je hier mee te maken hebt. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over inkomsten en uitgaven. Je kunt je dus volledig richten op  het werken aan jezelf. De ervaring leert dat mensen zonder financiële zorgen meer tijd hebben om aan zichzelf te werken. Hierdoor worden ze gelukkiger en met minder zorgen waardoor ze ook in de maatschappij weer beter mee kunnen draaien. Bewindvoering is dus een oplossing!

Wie kunnen er allemaal bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering kan door iemand anders van je familie, vrienden of in je kennissenkring aangevraagd worden, maar dit kan ook door een instantie gebeuren. Uiteraard kun je zelf ook aangeven dat je hier behoefte aan hebt. Wat Finta Bewind ook vaak meemaakt is dat ouders een aanvraag voor hun kinderen doen.

Bewindvoering, puur financieel

De bewindvoerder beslist niet alleen over financiële zaken maar ook over het beheer van je goederen. Het is echter niet altijd nodig om alle goederen onder het bewind te stellen. Dit dient dan echter wel goed beschreven te worden in de aanvraag. Iemand die onder bewind staat blijft echter altijd handelingsbekwaam. Je mag dus zelf beslissen over je testament en medische behandelingen zolang je zelf kunt overzien waar het over gaat. Finta Bewind respecteert dit en moedigt dit ook aan.

Ben je normaal prima in staat om je financiën te regelen maar bouw je toch schulden op dan is budgetbeheer wellicht iets voor jou.

Binnen 24 uur contact

Binnen 24 uur hebben we contact om je situatie door te spreken en een afspraak voor bewindvoering te maken. Geen lange wachttijden of onzekerheid of we wel contact opnemen.

Binnen 7 dagen een afspraak

Omdat we begrijpen dat je niet lang wilt wachten op bewindvoering maken wij binnen 7 dagen een persoonlijke afspraak om jouw situatie door te spreken.

Persoonlijke kennismaking

De keuze voor een bewindvoerder is en belangrijke keuze. Daarom wil je weten met wie je te maken hebt. Wij maken een persoonlijke afspraak met je waar we elkaar leren kennen.

Vertrouwd bewind

Wij worden jaarlijks door een auditor en de rechtbank gecontroleerd op onze kwaliteit. Je kunt je dus met een gerust hart aanmelden.

Ik wil meteen contact over bewindvoering

Kunnen we je helpen? Vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Stel je vragen over Bewindvoering, Mentorschap, Budgetbeheer, Curatele. Ook voor hulpverleners.

Bij het versturen van dit formulier geef ik aan akkoord te gaan met de Privacy verklaring en Disclaimer van Finta Bewind.
Waarom kiezen voor bewindvoering bij Finta Bewind?

Waarom anderen voor ons hebben gekozen?

5/5

Als je bij ons onder bewind of in mentorschap komt wil je graag weten hoe anderen dit ervaren. Daarom hebben we onze klanten, cliënten en betrokken hulpverleners gevraagd om hun ervaringen met jou te delen. Elk verhaal is anders. Sommige zijn van mensen die met succes het traject hebben doorlopen. Iedereen deelt zijn/haar verhaal zodat ze jou kunnen helpen een goede keuze te maken voor je toekomst.

John Doe
Bugetbeheer